De Puy du Fou blijft trouw aan zijn strategie van onafgebroken vernieuwing en stelt voor zijn seizoen 2018 twee originele projecten voor.

LE MYSTERE DE LA PÉROUSE 

Deze nieuwe en originele creatie van de Puy du Fou voert zijn bezoekers mee op een reis rond de wereld, die in 1785 onder leiding van Monsieur de la Pérouse in Frankrijk van start ging. De ontdekkingsreizigers stappen er aan boord van « La Boussole », een van de twee schepen van deze beroemde en bewogen tocht, ze kiezen het ruime sop en (her)beleven elke etappe van de reis.

Bij de Puy du Fou heeft elke nieuwe creatie met een artistieke insteek. Om deze tragische en grootse, vier jaar durende expeditie over de oceanen van de hele wereld te kunnen vatten, heeft ons artistiek team dan ook een nooit eerder geziene wereld uitgedacht. De uitdaging bestond eruit de bezoekers in het hart van het Grand Parc du Puy du Fou te laten inschepen. Dankzij de speciale visuele en geluidseffecten made in Puy du Fou en de prestatie van negen acteurs, worden de toeschouwers volledig in dit verbazingwekkende spektakel opgenomen. De vertelde avonturen zijn trouwens gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Een origineel verhaal

In de schaduw van het woud van de Puy du Fou, stappen de bezoekers een jachtgebouw van de 18de eeuw binnen. De intimistische sfeer leidt de bezoekers van de ene kamer naar de andere en voert hen zo naar de spectaculaire kade van Brest, de beroemde Franse haven, waar ze worden uitgenodigd aan boord van « La Boussole ».

Bij het inschepen stoten de geleerden en wetenschappers op bezwaren van de marineofficiers: die protesteren tegen het inladen van wetenschappelijke instrumenten, waarvan het ene al volumineuzer is dan het andere. Het wordt zelfs zo erg, dat de geleerden moeten eisen dat de missie, die door de koning van Frankrijk is opgezet, haar wetenschappelijke opdracht behoudt. De bezoekers verkennen de cabine van de officiers en dringen door tot diep in de buik van het schip. Daar ontdekken ze alle geheimen van het vaartuig en nemen ze een duik in het leven, de sfeer en de leefomgeving van deze noeste zeelui.

De toeschouwers – of moeten we ze nu scheepsmaatjes noemen? – kiezen het ruime sop en het schip begint te stampen. Ze bezoeken eerst de cabine van kapitein La Pérouse en daarna de vertrekken van de wetenschappers, die uitpuilen van de ontdekkingen uit het planten- en dierenrijk. Ze zijn getuige van de grote ontdekkingen, van Kaap Hoorn tot de Paaseilanden, van Alaska tot Vanikoro… en ze doorstaan de zwaarste stormen!

Bakken zeewater stromen letterlijk de cabine binnen. De toeschouwers hebben intussen zeebenen gekregen en terwijl ze zich een weg doorheen deze zondvloed proberen te banen, beginnen ze te vermoeden dat deze reis fataal zal aflopen. Hoe lang nog voor de romp bezwijkt onder de schurende koralen? Het schip wordt naar de bodem toe gezogen en lijdt, onvermijdelijk, schipbreuk.


 

Deze creatie is 100% Puy du Fou

Een verhaal dat zo spectaculair en tegelijk realistisch is, kan enkel het resultaat zijn van lang opzoekwerk. Op basis van de verhalen uit scheepsdagboeken die teruggaan tot koning Lodewijk XVI, heeft de Puy du Fou een intens avontuur bedacht, om u een weergaloze odyssee te laten beleven.

Twintig minuten lang, op een oppervlakte van 2650 m², worden de spanning en de kracht opgedreven, waarbij de belangrijkste fases van de expeditie zich in 20 verschillende, levensechte werelden afspelen.

De technologie is in deze nieuwe creatie alomtegenwoordig, maar ze is zo delicaat uitgewerkt dat de bezoeker zich er niet van bewust is. Immense machines bezorgen de toeschouwers de illusie zich in volle zee te bevinden en een systeem voor 3D-videomapping en -projectie creëert een nieuwe en spectaculaire visuele sfeer. Die virtuele decors zijn uitgewerkt door de Puy du Fou, in samenwerking met Digital District, een bedrijf dat is gespecialiseerd in 3D-beelden van topkwaliteit voor de wereld van de cinema en luxeprojecten.

Om die levensechte ervaring nog te versterken, bootst de Puy du Fou bovendien ook de klimaateffecten na: de klamme warmte van de Stille Oceaan, de ijzige wind van Alaska, het vochtige en sombere scheepsruim… En om de vervreemding compleet te maken, zijn alle onderdelen van deze grote reis op wel 175 audiobanden vervat.

LE CAFÉ DE LA MADELON

Op een steenworp van Le Bourg 1900 zien we een nieuw uithangbord verschijnen: « Le Café de la Madelon ». Op de locatie van de vroegere « Halle Renaissance » voert dit nieuwe restaurant zijn bezoekers mee naar de gezellige sfeer van de belle époque, vóór de Eerste Wereldoorlog.

Terwijl ze genieten van een speciaal uitgedacht menu in de geest van de jaren 1900, nemen de bezoekers er deel aan een bruisend spektakel barstensvol verrassingen.

« Le Café de la Madelon » kan wel 700 gasten verwelkomen en neemt zijn bezoekers op in een rijkelijk versierde wereld, naar het evenbeeld van de typische Parijse cafés uit het begin van de 20ste eeuw.

EEN SUPERLANG SEIZOEN 2018 EN EEN NIEUWE KERST IN 2019

Dit jaar is de Puy du Fou voor het eerst open van 7 april tot 4 november 2018. Het seizoen wordt zo met 25 extra dagen verlengd. Zo kunnen de bezoekers ook tijdens de mooie oktoberdagen (zie kalender) van de wonderen van het Grand Parc genieten.

Eind 2018 start de Puy du Fou met de voorbereiding van een nieuw groots winterspektakel dat in december 2019 het licht zal zien. In 2018 zal er dus geen « Grote Kerst »-seizoen plaatsvinden.

 

2 Commentaires

Commenter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.