Puy du Fou rondt het seizoen 2019 succesvol af en versnelt zijn ontwikkelingen voor de toekomst binnen Frankrijk én daarbuiten. Ook het jaar 2020 zal weer in het teken staan van nieuwe creaties. Een bedrag van 52 miljoen euro wordt komend jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van het Franse themapark. Nieuwe shows en concepten zullen het daglicht zien, om het publiek ook in het nieuwe seizoen weer in vervoering te brengen.

2019 bekroond met successen

Puy du Fou kijkt terug op een succesvol seizoen 2019. Het Franse themapark staat nog altijd op nummer 9 van meest bezochte plekken in Frankrijk (en nummer 2 park) en bewijst ook dit jaar weer aan status te hebben gewonnen:

 • Eerste plaats onder meest geliefde Franse merken volgens onderzoek van het Instituut Statista voor het magazine Capital
 • Nummer 1 in Frankrijk en Europa in het Tripadvisor Travellers’ Choice klassement

Bezoekers komen in steeds grotere getalen, om van een langer verblijf bij Puy du Fou te genieten. De successen worden dan ook onderstreept door een zichtbare stijging van de gemiddelde verblijfsduur in het park met 2,7% in 2019. De nieuwste creaties van het park ‘Le Mystère de la Pérouse’ en ‘Le Premier Royaume’, worden onder luid gejuich ontvangen en de laatste werd dit jaar dan ook bekroond met 2 prestigieuze internationale prijzen.

Het jaar 2019 zal met name worden herinnerd als het jaar van internationale expansie. Puy du Fou España ging zeer succesvol van start met 72.000 bezoekers, dankzij 3 extra shows van ‘El Sueño de Toledo’ en er werd een contract voor uitbreiding naar China getekend. Vanaf 2022 kunnen ook de Chinezen zich verwonderen over de kunsten en expertise van Puy du Fou tijdens een groot spektakel bij de Chinese muur.

De creaties van 2020

In 2020 zet Puy du Fou zijn ambitieuze strategie voort met nieuwe creaties van eigen hand. Een bedrag van 52 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de creatie van een nieuwe show, een nieuw hotel en een uniek congrescentrum.

Romantische nachten ‘Les Noces de Feu’

Komend jaar focust Puy du Fou zich op de romantiek en poëzie met zijn nieuwste creatie ‘Les Noces de Feu’. Deze nieuwe avondshow borduurt voort op het verhaal van ‘Orgues de Feu’, en beeld het tweede romantische hoofdstuk uit tussen de Muse en de Pianist. Een poëtische reis door de XIXe eeuw, met muziek van de zussen Camille en Julie Berthollet (Warner Classic artiesten), water en vuur, intimiteit en groteske, op een indrukwekkende set.

Les Noces de Feu in cijfers:

 • Investering van 15 miljoen
 • Een scène van 7.600 m2
 • 30 onderwateracteurs en stuntmannen
 • 30 minuten show
 • 80 lichtgevende kostuums
 • 7.000 zitplaatsen

Flamboyant: hotel Le Grand Siècle

In hotel Le Grand Siècle nodigt Lodewijk XIV zijn hof, vrienden en bezoekers uit op het verdwenen kasteel Marly in Versailles. In de sferen van de Zonnekoning overnachten gasten in barokke, rijkelijk ingerichte viersterren-appartementen. Het hotel telt 96 familiekamers, een restaurant met 500 zitplaatsen ‘La Table des Ambassadeurs’ en drie hectare tuin. Le Grand Siècle brengt de hotelcapaciteit van Puy du Fou op 500 kamers en 2.500 bedden.

“The Grand Siècle” in cijfers:

 • 4 sterrenhotel
 • Investering van 20 miljoen euro
 • 500 zitplaatsen bij restaurant “La Table des Ambassadeurs”
 • 96 twee- of vierpersoonskamers

Unieke congreslocatie Le Théâtre Molière

Naast hotel Le Grand Siècle zal een congrescentrum van 3.500 m2 het daglicht zien: ‘Le Théâtre Molière’. Rond een groot centraal auditorium met 500 zitplaatsen bevinden zich 11 modulaire vergaderzalen (40 m2-250 m2) voorzien van moderne apparatuur. Een unieke locatie voor klassieke vergaderingen, congressen, symposia, tentoonstellingen en productlanceringen onder toeziend oog van de Zonnekoning.

“The Molière Theatre” in cijfers:

 • 3.500 m2 bestemd voor bedrijfsevenementen
 • Investering van € 10 miljoen
 • 500 zitplaatsen in het auditorium
 • 11 modulaire vergaderzalen

Commenter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.